FAQ

Tidchip och simmössa

Tidchip och simmössa hämtas ut tävlingsdagen från 08.30 vid 3,3 km-starten nedanför Sjöhistoriska museet. Ta med legitimation, startbevis behövs inte. Varje person måste hämta sitt tidchip personligen med legitimation. Om ni vill hämta åt detta åt andra personer så ta med fullmakt och den fysiska legitimationen. Ej återlämnat tidchip (i målgång) debiteras 500 kr. 

Alla som tävlar får Stockholmssimmets officiella simmössa 2015.

Vilken utrustning krävs

Vi har inget krav på våtdräkt men vill att ni simmar i den officiella Stockholmssimmet-simmössan.
Paddlar och fenor eller andra hjälpmedel är förbjudet. 

Vilken vattentemperatur kan man räkna med?

Cirka 20 grader

Hur är vattenkvalitén i Djurgårdsbrunnsviken?

Stockholm Vatten http://www.stockholmvatten.se/ gör mätningar kontinuerligt och har klassificerat vattnet som badbart, så vattnet är med andra ord ok att simma i.

Hur sker starten?

Alla som anmält sig till 1 km startar 10:00 mellan roddklubben och Djurgårdsbrunnsbron och alla som anmält sig till 3,3 km startar 11:00 vid Djurgårdsbrunnsviken nedanför Sjöhistoriska Museet.

Kommer det finnas sjukvård att tillgå?

Ja. Både i vattnet och på land.

Åldersgräns

12 år (från det året man fyller).

Sker Stockholmssimmet på egen risk?

Ja.

Var kan man parkera?

Vi rekommenderar att ni reser kollektivt till tävlingen då parkeringsplatserna i området är begränsade. 

Bandragning

Stockholmssimmet har närsomhelst rätt att ändra bansträckning och bandragning om detta skulle behövas. 

Villkor för köp

Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av anmälningar/biljetter/platser till evenemang. När bokning har skett är du som kund bunden av ditt köp. Inga bokningar/köp kan göras utan förskottsbetalning. Du ansvarar själv för att kontrollera om ett evenemang är flyttat eller inställt. Om ett arrangemang ställs in bör Du omgående kontakta oss som arrangör, som ansvarar för frågor om dennes eventuella återbetalning för anmälningar/platser/biljetter. Vid inställt arrangemang återbetalas inte service- och administrationsavgifter. Betald anmälan kan inte överlåtas till annan person. Om du väljer att betala via faktura är du som kund bunden till köpet, oavsett om du deltar på evenemanget eller ej. En bokning med fakturabetalning är dock inte giltig/konfirmerad innan fakturan är betald. Vi har således rätt att makulera obetalda bokningar innan evenemanget. Önskar Du eller Ditt företag belala via faktura så kontakta oss.